De zomer staat alweer bijna op de stoep. Dit betekend dat het tijd is om je tuin zomerklaar te maken. Het is namelijk goed om vooruit te lopen op de zaken, in plaats van achter de feiten aan lopen. Daarom vertellen wij je hier welke stappen je kan ondernemen om je tuin klaar te maken voor de zomer.

Stap 1

De eerste stap om de tuin zomerklaar te maken, is deze terug te brengen tot het strikt noodzakelijke. Het kan een paar weekenden duren, maar met de juiste apparatuur kunt u uw tuin sneller en gemakkelijker bewerken. Zorg ervoor dat je over de volgende tuinspullen beschikt en dat ze in goede staat verkeren: grasmaaier, onkruid wacker, snoeischaar, heggenschaar, schop, kruiwagen, tuinslang en gieter. Denk eraan dat veiligheid uw eerste prioriteit moet zijn bij het gebruik van elektrisch gereedschap van welke soort dan ook. Als je niet zeker weet hoe u het gereedschap moet gebruiken, vraag dan professioneel advies of huur een professionele tuinman in om dit werk voor je te doen.

Stap 2

Nadat u een grondige voorjaarsschoonmaak op het terrein hebt uitgevoerd, begroeiing hebt verwijderd en uw tuin grondig hebt gewied, is het tijd om na te denken over hoe je wil dat de nieuw opgeknapte tuin eruit komt te zien. Zet uw ideeën op papier en maak een eenvoudige schets van waar u wat wilt plaatsen. Denk na over de zonnige en schaduwrijke plekken in je tuin en kijk welke planten het best zouden werken op die plekken.

Stap 3

Als je een duidelijk idee hebt van het soort tuin dat je wil aanleggen, kan je beginnen! Het is met name de moeite waard om eerst de grotere bomen en struiken te planten en dan pas de kleinere planten en bloemen. Bovendien is dit het moment om te beslissen waar je een terras of een zithoek wilt plaatsen, een absolute must voor wie maximaal van zijn tijd in de tuin wil genieten.

Stap 4

De tuinplanten die je in de tuin plant, moet er in de zomer op zijn mooist uitzien. Dus planten en bloemen die bloeien tussen juni en september zijn de beste keuze. Zorg ervoor dat de planten en bloemen die u kiest er niet alleen mooi uitzien, maar ook geschikt zijn voor de grondsoort in uw tuin en voor het klimaat waarin je woont.

Stap 5

Als je eenmaal tevreden bent met al je beplantingskeuzes, is het tijd om accessoires aan je tuin toe te voegen, om het zo comfortabel mogelijk te maken om tijd in door te brengen. Het eerste en waarschijnlijk meest cruciale is iets dat schaduw biedt waar je onder kunt zitten. Nu kan je namelijk pas echt zien wat goed binnen de tuin past.

U kunt ook genieten van: