Een grote tuin hebben is natuurlijk heerlijk, maar om het in te richten is het vaak lastiger omdat er zoveel ruimte is. Het inrichten van een grote tuin vergt wat denkwerk, maar het kan relatief simpel zijn als je dit wilt. In dit artikel ga ik het hebben over hoe je een grote tuin kan inrichten.

Kampvuurplek 

Een origineel idee voor een grote tuin is om een kampvuurplek te maken. In het midden van deze plek kun je een stenen blok maken met plek voor het vuur. Daar rondom kun je een aantal zitbanken van bijvoorbeeld steen maken, want met al dat vuur is een houten zitbank geen slim idee. Als grond kun je hier bijvoorbeeld zand gebruiken, maar stenen zijn ook leuk om als grond te gebruiken. Zo’n kampvuurplek zal in de zomer je favoriete plekje worden, want het oogt heel gezellig als het vuur aan het branden is.

Visvijver

Een visvijver is ook een goed idee om in een tuin te plaatsen. In een grote tuin kan een grotere vijver ook mooi zijn, maar zorg er wel voor dat het niet té groot wordt, want het moet niet disproportioneel lijken. In een visvijver kun je grote planten plaatsen en ook bijvoorbeeld waterlelies. De vijver zal dan zorgen voor een beetje leven in de tuin.

Moestuin

Iets wat niet alleen handig is, maar ook een leuke bezigheid voor jou (en de kids), is een moestuin. Hiervoor kun je een deel van de tuin inrichten, zodat er nog genoeg ruimte is voor andere attributen. Een moestuin oogt al heel gezellig doordat er verschillende soorten groenten verbouwd kunnen worden, maar het is ook nog eens een leuke activiteit om samen met de kids te doen. Kinderen vinden het vaak hartstikke leuk om hun ouders te helpen met verschillende taken en het verbouwen van een eigen moestuin is altijd een succes.

Zwembad

Niet alleen is een zwembad in de tuin heerlijk voor in de zomer, maar het levert ook een hele mooie uitstraling op. In een grote tuin is een redelijk groot zwembad geen verkeerde keuze. Een zwembad laten aanleggen kost redelijk veel geld, maar het is het zeker waard. In de zomer kun je er in zwemmen, maar je kunt ook rond het zwembad liggen in de zon. Een mooie keuze qua dek rondom het zwembad is toch wel een mooie relatief donkere houtsoort òf een witte rand. Dit maakt het zwembad echt af en geeft het een gestylede look.

U kunt ook genieten van: