Er zijn verschillende redenen om een overkapping te (laten) plaatsen: in de winter buiten kunnen zitten zonder het koud te hebben, de tuin een mooiere uitstraling geven of om een plek in de schaduw te hebben voor in de zomer. Hieronder vind je een aantal ideeën over wat jij kunt doen met de geplaatste overkapping.

Verlichting

Om een leuke sfeer te creëren onder de overkapping is het toevoegen van verlichting een goed idee. Hier kan bijvoorbeeld gebruikt gemaakt worden van lichtsnoeren of een snoer met LED lampen. Ook kan hier gebruik worden gemaakt van hanglampen. Om de sfeervolle verlichting af te maken kan er gebruik worden gemaakt van kaarsen, dit geeft namelijk een gezellige of romantische sfeer. 

Open haard voor de winter

Om in de winter ook onder de overkapping te kunnen zitten is een open haard een sfeervol en warm idee. Mocht je liever een terraskachel hebben dan een open haard, dan is dat natuurlijk ook een mogelijkheid. Een overkapping of een terraskachel passen het beste bij een overkapping met robuuste stijl meubelen. 

Een zomerse overkapping

Er zijn verschillende manieren om je overkapping een zomerse uitstraling te geven. In plaats van stenen of hout kun je zand als grond doen, zodat het lijkt alsof je je op het strand begeeft. Combineer dit met een hangmat of misschien zelfs twee om een echt zomers gevoel te creëren. Je kunt er ook voor kiezen om voor een groot deel van de vloer van de overkapping gewoon hout of tegels te gebruiken en dan alleen voor het deel waar je de hangmatten plaatst zand als ondergrond te gebruiken. Zo kun je het nog meer stylen en combineren om er een echt zomerse overkapping van te maken.

Een bar

Met een bar onder de overkapping kun je een strakke uitstraling geven aan de overkapping. Daarnaast is het natuurlijk een mooie toevoeging aan de tuin om er bijvoorbeeld feesten te kunnen geven. Ook bij een barbecue met vrienden of familie is een bar een mooie toevoeging. Je hoeft niet elke keer naar binnen om koel drinken te halen voor de gasten òf ze kunnen het zelfs zelf pakken.