Heb of wil je een zwembad in de tuin, maar wil je niet het standaard zwembad? Of ben je op zoek naar leuke toevoegingen om je zwembad uniek te maken? In dit artikel vind je een aantal leuke ideeën om je zwembad uniek te maken.

Zwembadverlichting

Verlichting in je zwembad zal voor een echte eye-catcher zorgen. Er zijn maar relatief weinig mensen die in hun zwembad verlichting hebben aangebracht. Je kunt voor de verlichting nog verschillende soorten verlichting kiezen. Zo kun je verlichting aanbrengen onder water, waardoor het water altijd verlicht is en het er in de avonden heel mooi uitziet. Zo kun je ‘s avonds laat ook nog een baantje trekken als je dat wilt of zelfs in de nacht. Ook kun je rondom het zwembad verlichting plaatsen, waardoor niet het water maar juist het deel om het zwembad heen verlicht is. Nog een ander idee is om verschillende kleuren lampen in of om het zwembad te plaatsen. Dit creëert een soort disco-effect, wat mooi kan uitpakken. 

Poolhouse

Je zou naast het zwembad ook een poolhouse kunnen (laten) bouwen. Wat een poolhouse is, is letterlijk een (klein) gebouw dicht bij het zwembad waar de technische installaties van het zwembad is gevestigd. De technische installaties die hiermee worden bedoeld zijn: de verwarmingsinstallatie, de filterinstallatie en de waterbehandelingsinstallatie. Ook kun je er een keuken, een zitgedeelte, een kleedruimte, een toilet en/of een sauna aan toevoegen. In de zomer kun je dan, na een duik genomen te hebben, droog worden in het poolhouse en eventueel de sauna instappen. Ook kun je hier in de zomernachten gezellig zitten met vrienden en/of familie en in de avonden een diner organiseren. 

Hot tub

Om niet alleen in de zomer te kunnen genieten van water, maar ook in de winter, kun je ook een hot tub plaatsen op het deck naast het zwembad. Waar je in de zomer kunt genieten van een verkoelende duik in het zwembad, kun je in de zomer genieten van een avondje in de heerlijk verwarmde hot tub met een wijntje/biertje en/of lekkere hapjes erbij. Zo heb je niet alleen een tuin voor de zomermaanden, maar ook voor de koude wintermaanden.